Het onvoorwaardelijke NU, een moment van pure rijkdom

Het onvoorwaardelijke NU, een moment van pure rijkdom

“Zoals je zelf altijd zegt, het is wat het is”, zei ze met een lach. Tja, dat kon ik inderdaad niet ontkennen. Een tikkeltje irritant vond ik het wel, toch was het precies wat ik nodig had.
Haar woorden brachten me in het moment en zorgden ervoor dat ik me bewust werd van de weerstand (angst) die er bij mij nog zat.
En, het heeft me ook de inspiratie gebracht voor deze blog.

Ik geloof dat alles een reden heeft. Je op je pad precies datgene tegenkomt wat je nodig hebt om te groeien en een diepere verbinding met jezelf te ervaren.
Het “dagelijkse gedoe” is in mijn beleving de mooiste uitnodiging die je kunt krijgen naar innerlijke rust en vrijheid. Het geeft inzichten en helpt je bewust te worden van belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismen. Mits je natuurlijk bereid bent hier bewust en zonder oordeel na te kijken. En dit laatste is heel belangrijk.

Mijn innerlijke kompas
Volg je hart, dat klopt altijd.
Het klinkt cliché, maar is wel echt waar.

Jaren geleden leefde ik behoorlijk vanuit mijn ratio.
Was continu bezig met anderen en wat nog komen ging.
Totdat mijn lichaam het steeds verder af liet weten en ik uiteindelijk een burn-out kreeg.

Waarom moest mij dit nu overkomen?
Er zat behoorlijk wat weerstand en het duurde even voordat
ik mezelf er aan over kon geven. Het moeilijkste vond ik de
confrontatie. Het voelen hoe het daadwerkelijk met me ging.
Ik was het niet gewend stil te staan.
Te laten zijn wat is en het moment te volgen.
Vele vastgeroeste overtuigingen, oordelen kwamen aan het licht.
Langzaam leerde ik mezelf kennen en vond mijn innerlijke kompas.
Dat voelde als thuiskomen in mezelf, zo vertrouwd.

Ik begon steeds meer te begrijpen dat alles een reden heeft. Dat wat er om mij heen gebeurt een afspiegeling is van mijn eigen energie. Zichtbaar maakt wat nog aandacht en heling nodig heeft om vanuit volledige verbinding mijn leven te kunnen leven.

Om de weerstand van die burn-out kan ik nu enorm lachen. Wat een geweldig cadeau was dat. Precies wat ik nodig had om in contact te komen met mezelf, mijn innerlijke kompas.

Rijkdom
Gisteren is geweest, morgen moet nog komen, er is alleen het NU.

Het geeft mij veel rust om te weten dat alles klopt en precies is zoals het hoort te zijn. Juist in situaties dat het even niet zo lekker loopt. Dan geeft het mij vertrouwen.
Daarmee wil ik niet zeggen dat wanneer je in het moment leeft het altijd alleen maar leuk en fijn is. Geloof me, ik voelde me alles behalve prettig op het moment dat ik met mijn eigen levensleus geconfronteerd werd. Ik kon haar wel schieten toen ze zei: “het is wat het is”. Maar door deze simpele woordjes, die ik zelf met grote regelmaat gebruik, kon ik het toelaten. Zonder oordeel luisterde ik naar wat mijn lichaam en gevoel me op dat moment daadwerkelijk wilden zeggen. Geen gedachten en overtuigingen over wat er gebeurde, simpelweg alles laten zijn zoals het is.
Je ervaart rust, eenheid en liefde met je uiterlijke wereld, zodra je dit in je innerlijke wereld gevonden hebt. Dat is pure rijkdom als je het mij vraagt.

Herken jij het geluid van je innerlijke stem?

Kies jij ervoor om je op een diepere wijze te verbinden met jezelf én alles om je heen?
Ik loop graag een stukje met je mee op jouw pad naar meer bewustwording.
Samen aan de slag met dát wat de situatie op dit moment vraagt.
Want juist in het moment bevindt zich de puurste bron. En hoef je dus alleen maar te Zijn.

Fijn NU!

Hope to Cyou

Claudia Wijnands, energetische coach Cyou coachingspraktijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *