Omarm de parels van je ziel

Omarm de parels van je ziel en leef NU vanuit jouw puurste bron

Een parel staat symbool voor zuiverheid, liefde en geluk. Brengt warmte, zachtheid en verbinding. De zuiverende werking heeft zowel betrekking op het lichaam als op de geest en de ziel. Parel stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht en acceptatie van jezelf en anderen. Zorgt voor een heldere geest, bevordert transformatie en stimuleert de innerlijke groei en het besef van unieke mogelijkheden.
Ik zie veel overeenkomsten tussen de parel en mij als mens.

Zonder wrijving geen glans
De glans van parels hangt van de reflectie en de breking van het licht in de doorzichtige lagen af. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner. Dat geldt ook voor mij als mens. Wanneer ik mezelf toe sta te groeien, bewuster word van wie ik daadwerkelijk ben, ga ik meer stralen. Laag voor laag kom ik dieper in verbinding met mezelf, zodat ik me weer volledig kan herinneren wie ik ben in mijn puurste vorm. Simpelweg, omdat ik het mezelf gun om in het licht te gaan staan, sterker nog, het licht te kunnen Zijn.

Die groei gaat vaak gepaard met chaos en disbalans . En het is in mijn beleving de chaos die ervoor zorgt dat ik meer innerlijke rust en vrijheid kan ervaren. Een disbalans geeft me inzichten en helpt mij bewust te worden van belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismen. Mits ik bereid ben hier bewust en zonder oordeel na te kijken. Dit laatste is heel belangrijk, ook al is dit niet altijd makkelijk.
Soms roept de disbalans (dat kunnen zowel situaties als andere mensen zijn) bij mij weleens weerstand op. Het leuke van die weerstand (lees wrijving) is dat ik deze steeds sneller opmerk en er dan al gauw om kan lachen. Puur omdat ik weet dat er als reactie op de disbalans als vanzelfsprekend harmonie ontstaat.

Wat je uitzendt, krijg je terug
Karma is de spiegel van jouw persoonlijke groeiproces en energetische respons om de balans te herstellen. De wet van oorzaak en gevolg. Alles wat je denkt, zegt en doet verspreidt een energetische trilling. Wat je uitzendt, krijg je terug.

Alles wat er om mij heen gebeurt is een afspiegeling is van mijn eigen energie. Het maakt zichtbaar wat nog aandacht en heling nodig heeft om vanuit volledige verbinding mijn leven te kunnen leven. Het zijn de lessen die mijn ziel te leren heeft.

Er is balans in alles. Bij elke mislukking volgt een kans op succes. En waar zwaarte en donkerte is, maakt karma plaats voor licht. Mooie symboliek ook weer met de parel. Die met al haar glans licht brengt in de verborgen duisternis van de oester.

Parels van je ziel
Wanneer we komen te overlijden, verlaat de ziel ons fysieke lichaam. De ziel verdwijnt niet, maar keert opnieuw terug op aarde waar het in een ander lichaam geboren wordt.
Onze ziel is als de rode draad die al onze levens met elkaar verbindt. Je kunt al je levens zien als de parels van een parelketting, de parels van je ziel.

In elk leven doen we nieuwe ervaringen op, leren we nieuwe lessen en zetten we stappen op onze innerlijke spirituele reis.
Levenslessen zullen niet verdwijnen, voordat de les is geleerd. Als er iets “mis” is in je leven, weerspiegelt dit iets wat jou omringt en waarin je nog iets te helen hebt. Het daagt je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er in je leven speelt. Soms zijn er nog diepgewortelde, onbewuste overtuigingen vanuit een vorig leven, waardoor ervaringen in het huidige leven dienen als spiegel om ook deze overtuigingen te helen.

In Azië symboliseert de parel de schoonheid van de geest, de wijsheid. En vanwege de ronde vorm en ondoorgrondelijke glans staat de parel symbool voor de eeuwigheid.
Het leven, het leren en het inzicht verkrijgen is ook oneindig en blijft in elkaar overvloeien. Als een eeuwige beweging, zonder begin en zonder einde.

NU is het moment om uit de schelp te komen
“Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we onvoorstelbaar krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest beangstigt…”
Wellicht heel cliché, toch oh zo waar. Wat als we onszelf niet meer zouden verstoppen en net als de parels vol glans uit onze schelp komen? Leven vanuit onze puurste bron, hoe mooi zou dat zijn?!!! Klinkt heel groots en is simpeler dan je misschien zou denken.

Gisteren is geweest, morgen moet nog komen, er is alleen het NU. En dat is nou exact waar het allemaal om draait, volledige commitment aan het NU.

Ik geloof dat alles een reden heeft. Je op je pad precies datgene tegenkomt wat je nodig hebt om te groeien en een diepere verbinding met jezelf te ervaren.
Het geeft rust om te weten dat alles klopt en precies is zoals het hoort te zijn. Juist in situaties dat het even niet zo lekker loopt. Dan geeft het mij vertrouwen om te luisteren naar wat mijn lichaam en gevoel me willen zeggen. Het moment te volgen door simpelweg alles er te laten zijn zoals het is. Waarmee ik niet wil zeggen dat wanneer je in het moment leeft het altijd alleen maar leuk en fijn is. Het is de diepere verbinding met mezelf, die ik voel in het moment, wat het zo rustgevend maakt. Ik hoef dan alleen maar te Zijn. Dat voelt als thuiskomen in mezelf, zo vertrouwd en enorm krachtig.

Kies jij ervoor om je op een diepere wijze te verbinden met jezelf én alles om je heen?
Ik loop graag een stukje met je mee op jouw pad naar meer bewustwording.

Hope to Cyou!

6 thoughts on “Omarm de parels van je ziel

 1. Author gravatar
  Angele Nooijens 26/02/2019, 18:53

  Hai Claudia,

  Wat een mooi stuk heb je geschreven.
  Helemaal helder voor mij om te lezen.
  Dank je wel hiervoor.
  😀liefs van Angele Nooijens

 2. Author gravatar
  tineke oerlemans 26/02/2019, 20:35

  Wat een mooi stuk, Claudia. De blauwe letters zijn zo herkenbaar! Ik ben je nog steeds dankbaar dat in je periode van focus op je zelf, tijd heb vrijgemaakt voor mijn zoektocht om te komen tot een diepere laag van mijn ziel. De kracht van de ziel is zo puur, waardevol en krachtig maar zoals je zegt dat als je daardoor in het licht mag komen te staan dan voelt dit bevrijdend en zo rijk!

  Bedankt voor je inzichten en dat je dit met andere wil delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *