Wat ik zie ben ik zelf

Wat ik zie ben ik zelf

Wat gebeurt er wanneer je ervoor kiest een kijkje bij jezelf naar binnen te nemen en letterlijk de spiegel op jezelf richt?

Gedurende mijn reis van bewustwording heb ik vele patronen, overtuigingen en blokkades aan het licht zien komen. Hardnekkige overtuigingen en diep gewortelde patronen. Gedachten en oordelen waarvan ik eerder niet het besef had dat ze zo bepalend en leidend voor mij waren. Ik kan achteraf gezien misschien beter zeggen dat ze “lijdend” voor mij zijn geweest.

Geloof niet alles wat je denkt
Denken, voelen en handelen zijn sterk met elkaar verbonden. Alles begint bij een gedachte. De gedachte bepaalt hoe jij je voelt. En vanuit dit gevoel handel je.

Heb je positieve, dankbare en hoopvolle gedachten, voelt je leven licht, fijn en lijkt alles vanzelf te gaan. Bij negatieve, ontevreden en sombere gedachten ervaar je het leven vaak zwaar, alsof alles tegenzit.

Gedachten hebben een grote invloed op onze gezondheid en ons welbevinden. We raken niet zozeer overstuur door wat ons werkelijk overkomt, maar door onze gedachten over wat er gebeurt.

Het mooie is, we zijn niet onze gedachten. Dus geloof niet alles wat je denkt!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet
Alles en iedereen is een weerspiegeling van jouw innerlijk. Eigenlijk kom je steeds jezelf tegen als je anderen ontmoet.
Wanneer je aan verschillende mensen vraagt hoe ze jou zien, is de kans groot dat je verschillende antwoorden krijgt. Ieder mens ervaart de werkelijkheid vanuit zijn eigen beleving.

Ons denken wordt als het ware weerkaatst door de buitenwereld.
Alles wat ik bij een ander zie of voel kan ik alleen maar zo ervaren, omdat het een afspiegeling van iets in mezelf is. Andere mensen zijn als het ware mijn spiegel. Het zegt dus altijd iets over mij, niet over de ander.
Wanneer ik boos en gefrustreerd ben, zal ik er meer moeite mee hebben om de mooie dingen in anderen te zien. Voel ik me verliefd en dolgelukkig, vind ik zelfs de meest vervelende persoon ineens helemaal leuk.

Zo ziet en ervaart iedereen dus zijn eigen realiteit.

Jij bent de regisseur van jouw eigen leven

Het “dagelijkse gedoe” schept ruimte en mogelijkheden voor meer innerlijke rust en vrijheid. Ten minste wanneer je bereid bent hier (zonder oordeel!) naar te kijken.
Het geeft inzichten en helpt je bewust te worden van belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismen.
Alles begint bij een gedachte. Die bepaalt hoe je jezelf voelt.
Wanneer iets niet prettig voelt, kun je twee dingen doen. Je houdt vast aan de gedachte (en dus aan het gevoel) die je daarbij hebt. Of je onderzoekt de gedachte en stelt jezelf de vraag: “Is het waar wat ik denk? Hoe zou het zijn zonder die gedachte?”

Wat een vrijheid, je kunt immers denken wat je wilt. Niemand kan jou gevoelens bezorgen, alleen jij zelf. Jij bepaalt wat je ziet, daar zit jouw kracht.

Het spiegelen (bewust worden van de spiegels om je heen) brengt je in beweging. Het maakt zichtbaar wat aandacht/heling nodig heeft, zodat je vanuit volledige verbinding met jezelf jouw eigen leven kunt leiden.
Vanaf het moment dat je in staat bent om het gevoel in je lichaam te ervaren zonder er meteen een gedachte aan te verbinden, zul je merken dat die kracht enorm is!

Kies jij ervoor om je op een diepere wijze te verbinden met jezelf én alles om je heen?
Ik loop graag een stukje met je mee op jouw pad naar meer bewustwording.

Hope to Cyou!

2 thoughts on “Wat ik zie ben ik zelf

  1. Author gravatar
    I. S. 17/10/2018, 13:40

    Wat een heldere gedachte. Voor iedereen herkenbaar en met power geschreven. Een mens blijft ook maar een mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *